Povodom proslave blagdana svetog Martina, zaštitnika općine, i obilježavanja Dana Općine Tisno, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno organizirala je i provela literarno/ likovni natječaj na temu „ Misto moje drago“ s ukupnim fondom nagrada od 2.000,00 kuna. Posebno se zahvaljujemo DV „Školjkica“ i njihovim tetama koje svake godine zajedno s djecom sudjeluju na Natječaju, a ove godine nas je ugodno iznenadilo uključivanje vrtića „Pčelica“ iz Murtera.
Na objavljeni natječaj prispjelo je ukupno 14 radova.
 
 
 
LIKOVNI RADOVI:
Prosudbena komisija u sastavu: dipl.restaurator/konzervator umjetnina Jelena Ćurić, Miljenko Meštrov, Andrea Vlaić, Mirela Klarin- Petrina i Silvija Ćurić procijenili su sve radove i donijeli sljedeću odluku o nagrađivanju. 
Opservacijom natječajnih radova proglašeni radovi izdvajaju se kao najbolji iz aspekta kriterija ocjenjivanja istih u zasebnim kategorijama. Koncept prosuđivanja radova bazirao se na poimanju istih u vidu najbolje realizacije u stilskom, likovnom i tematskom interpretiranju unutar pojedine kategorije.
Nagrade na 6. likovno literarnom natječaj Narodne knjižnice i čitaonice Tisno „Misto moje drago“ osvojili su:
 
LIKOVNI RADOVI – KATEGORIJA DJECA DO 10 GODINA – skupni radovi
(popis radova je po redoslijedu dostave u Knjižnicu)
 
- „Zajedno u igri“ – zaporka Dvorište
Obrazloženje:  uvijek izvrsni, već i prepoznatljivi stilom koji je likovnim putem uprizorio najdraži kutak i simbol prvog dječjeg odrastanja u Betini – eksterijer Betinskog vrtića – njihovo novo uređeno, svakako i poučno dvorište. 
 
-  „Dizalica na škveru“ – zaporka Dizalica 
Obrazloženje: Rad „Dizalica na škveru“ je najimpresivniji u dojmu dječjeg pristupa i realizacije upravo jednog od najatraktivnijih i najmonumentalnijih, svakako najvažnijih točki u mjestu Betina, a to je brodogradilište, odnosno najnoviji element brodogradilišta koji je ujedno i najveća dizalica na ovim prostorima.
 
- „Misto moje drago u tebi se krije blago“ – zaporka M1B2G4
Obrazloženje: Rad koji je svojom domišljatom šarolikom jednostavnošću zaplijenio gotovo svaki pogled u kaskadnoj pitoresknoj igri kućnih krovova. Pohvaljuje se posebno prepoznata upravo dječja ruka u stvaranju.
 
 
LIKOVNI RAD – pojedinačni
-"Tisno" – zaporka – Mala maca
Obrazloženje: kao izdvojena kategorija, vrlo jednostavno kroz par tonova privlači ovaj rad, a neizostavno povlači i poveznicu mogućeg trajnog korištenja u vidu otiska upravo ovakvog motiva na neki uporabni predmet ( T-shirt, razglednica, čaša, a sve u svrhu prepoznatljivog suvenira mjesta.)
 
 
LITERARNI RADOVI – KATEGORIJA POEZIJA
- „Težački život“ – zaporka MB3105
 
LITERARNI RAD – PROZA
- „Folklor“ – zaporka PITBULLBETINA
 
 
Ovim putem posebna pohvala upućuje se voditeljima djece u procesu stvaranja i nastajanja ovih radova koji uz sami natječajni segment pružaju poduku i pouku djeci različitih dobnih skupina, a koja se očituje u međusobnoj toleranciji izražavanja, solidarnosti i timskom radu, poštivanju različitosti, reciklažnom korištenju u svrhu nove namjene „odbačenih“ stvari te, jednako tako u konačnici, disciplini u provedivosti donošenja zajedničke teme i realizaciji iste, koju kao rezultat imamo priliku biti počašćeni i vidjeti ju kroz vizualnost likovnog stvaralaštva ovih radova.
 
Nažalost, zbog epidemioloških preporuka ovogodišnja izložba i proglašenje pobjednika nije se održalo u  Knjižnici. 
Nagrađene radove možete vidjeti na našim mrežnim stranicama, a sve autore molimo da se jave u Knjižnicu kako bi dogovorili preuzimanje zahvalnica i nagrada. 
 
Fotogalerija
  • 20201109_133349
  • 20201109_133401
  • 20201109_133435
  • 20201109_133446
  • 20201109_133526
  • 20201109_133532
  • 20201109_133557

 

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak, utorak i petak
08,00-14,00 sati
 
 
Srijeda i četvrtak
14,00-20,00 sati
 
 
Subota
08,00-12,00 sati