U subotu uvečer, na staroj tišnjanskoj pijaci, otvorena je virtualna izložba slikara Borisa Obratova, čime je i službeno počeo još jedan LJUK (Ljeto u Knjižnici).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boris Obratov, slikar iz Tisnoga, ovom izložbom slavi 55 godina druženja sa slikama. S kistom u ruci, vrijedno je spomeniti, dočekao je Boris i svoj  atelier, a sve slike iz ovog ciklusa nastale su u Borinom novom atelieru.
Bore je ovu izložbu nazvao "Korona", a u ovo doba na sam spomen korone ljudima se diže kosa na glavi i dosta nam je sve te priče i strahova kojima smo izloženi. Zato smo odmah, po naputku naravno, napravili distancu. Odmaknuli smo se na tisuću milja daleko od svega lošega što taj izraz danas sugerira. U umjetnosti, u glazbi, postoji izraz korona kojeg su nam nepravedno oteli i upotrijebili za tako zlu stvar. Mi našu dobru koronu vračamo umjetnicima. Bore nam, sa svojim slikama pomaže to ostvariti. Podsjetimo se samo ukratko  što pojam naše dobre korone predstavlja u umjetnosti. Orkestar priča svoju melodiju koristeći se harmonijom boja i osjećaja. Sve uzburkano će se smiriti. Nerazriješeno će se riješiti. U najvećem skladu preko predivne kadence orkestar završava svoju priču u koroni. U savršenstvu harmonije, a u srcima nam ostavlja mir i spokoj. Ugoda koja ne prestaje. Eto, to je naša dobra korona.
 
Distancirajmo  se od svega lošega i uživajmo u bojama i osjećajima Borinih slika.
 
 
 
 
 

Godina citanja uspravno

Radno vrijeme

Ponedjeljak, utorak i petak
08,00-14,00 sati
 
 
Srijeda i četvrtak
14,00-20,00 sati
 
 
Subota
08,00-12,00 sati