Sutra, srijeda, 08.04.2020. u 19 sati otvaramo interaktivnu izložbu  crteža šibenske slikarice Katarine Urem. 
Pozivamo sve posjetitelje da se uključe u ovu interaktivnu izložbu na način da smišljaju  nazive špatulama, priče u kojima špatule igraju glavne uloge, pa i predlažu tko bi bio glavni u toj bandi špatula.  Kako sama autorica kaže: „Špatule sam prikazala kao dio organizirane grupe koja provodi slikanje, kao na rubu zakona."
 
 
 
 
Ciklus „Tajne slikarskih špatula“ čini deset radova u tehnici ugljena i akrila na papiru autorice Katarine Urem. Slikarske špatule su pribor ili alat koji umjetnici koriste za nanošenje boje na podlogu i omogućuju raznolike nanose i teksture. Ovdje su špatule prikazane u formi koja nalikuje policijskim dosjeima kakve poznajemo iz filmova. Organizacija za tajno umjetničko djelovanje. Potezi ugljenom govore o karakteru pojedine špatule, kao i sam otisak u tri različite nijanse crvene boje. Tako sedam radova prikazuje „profile“ svake pojedine špatule, dok ih tri crteža prikazuju zajedno.
Radovi prikazani na ovoj izložbi su inspirirani ciklusom „Ten Winter Tools/ Deset zimskih alata“ američkog umjetnika Jim Dinea. Dine je '70.-ih godina prošlog stoljeća napravio seriju od deset litografija s prikazima radnih alata. Njegova obitelj je imala trgovinu alata i odrastajući u tom okruženju alati su za njega postali „veza s prošlošću, ljudskom prošlošću, ruka“. Također i veza s mitologijom umjetnosti i procesom ljudske kreativnosti (theartstory.org).
Katarina Urem rođena je u Šibeniku 1978. Nakon završene Umjetničke akademije u Splitu s diplomom prof. likovne kulture i restauratora zapošljava se 2003. u Muzeju grada Šubenika gdje radi i danas. Od 2016. izlaže na samostalnim i grupnim izložbama, te sudjeluje na raznim projektima.
E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Instagram katarina_urem
Mobitel: 091 5722323
 

Radno vrijeme

Ponedjeljak, utorak i petak
08,00-14,00 sati
 
 
Srijeda i četvrtak
14,00-20,00 sati
 
 
Subota
08,00-12,00 sati